Известие

Collapse
No announcement yet.

Стъклата много се потят!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

ЧЕСТИТА НОВА 2012 ГОДИНА на всички колеги.

Утре пак ще се поразровя из багажника.Трябва да ги оправя,щото одеве излизах с колата и постоя около 3 часа.И като се качих към 21 часа да се прибирам прозорците са се изпотили и защото навън беше минус 6 гр. и направо бяха замръзнали и отвътре. Чаках 15 мин. да работи на място че да се поизсуши малко, че да се прибера.Дано да има такива клапи и да са запушени, че да ги почистя и да се махне това гадно потене.
    Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
    Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
    Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
    Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Comment

Първоначално публикувано от salih84 Покажи съобщение
      ЧЕСТИТА НОВА 2012 ГОДИНА на всички колеги.

Утре пак ще се поразровя из багажника.Трябва да ги оправя,щото одеве излизах с колата и постоя около 3 часа.И като се качих към 21 часа да се прибирам прозорците са се изпотили и защото навън беше минус 6 гр. и направо бяха замръзнали и отвътре. Чаках 15 мин. да работи на място че да се поизсуши малко, че да се прибера.Дано да има такива клапи и да са запушени, че да ги почистя и да се махне това гадно потене.
      Колега, снимай ги тия клапи, ако ги откриеш.
      При мен се запотяват стъклата като е мокро и не съм сам в колата, но парното бързо оправя нещата.

Не знам дали беше писано в темата, но задължително трябва да си на външна циркулация, иначе няма оправия вътре.

Comment

Здравейте, днес пак се поразрових из багажника, но не намерих никакви решетки. Гледах и под стелките, но няма смисаъл да са под тях щото те ще ги запушват и според мен ефекта ще е никакъв. А дупки из багажника се намират, но незнам дали излизат някъде навън.

Имам едно питане към колегата Солдиер. Бях чел в една тема негов пост за кранчето на парното, но не си спомням точно какво пишеше.Ако каже къде се намира кранчето, че да го погледна как е моето, защото ми се струва, че като е загряла колата нормално пак не духа достатъчно топло.
        Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
        Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
        Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
        Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Comment

И моите се потят доста и е много дразнещо. Още по-дразнещо е да караш с един отворен прозорец макар и малко. Днес и аз гледах за такива решетки в абагажника, но не видях. Колега твоята да не е някаква специална и само ти да имаш

Интересно ми е, че дори и да има решетки то те са 1-во в багажника, 2-ро под стелката, 3-то в/у стелката има сто неща кутия с инструменти резервна гума, раница с разни джаджи, аптечка ала бала та как ще става тази вентилация от там не мога да си представя. Утре вдругиден ще отворя да видя клапата и филтъра на купето.

Предполагам не е от антифриз защото няма миризма а и конденза снощи беше замръзнал
          Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

И аз съм далеч от мисълта , че тези въпросни клапи в багажника са ключа от палатката. Сменете си филтърчето за купето и надувайте парното - т`ва е !
            Аlfa Romeo 146 1.4 T.Spark
            Аlfa Romeo 145 1.4 T.Spark

Comment

и като нажулиш парното какво става. всичката вода се вдига във въздуха, почва да кондензира по най-студените части-прозорците и си правим сауна. поток на въздуха си трябва. парното като вдигне влагата, трябва да има вентилация навън. влажния въздух сам бяга към тоя с по-ниска влажност- в случая по-студения. открехвайте си прозорците.
              точка

Comment

Първоначално публикувано от salih84 Покажи съобщение
                Имам едно питане към колегата Солдиер. Бях чел в една тема негов пост за кранчето на парното, но не си спомням точно какво пишеше.Ако каже къде се намира кранчето, че да го погледна как е моето, защото ми се струва, че като е загряла колата нормално пак не духа достатъчно топло.
                До педалите от дясно има 2 декоративни кори (едната с дупките за парното и една друга над нея). Махаш 2те кори и там е кранчето. Всъщност е зад 2рата. Ако седиш се пада точно над глезена като натискаш газта. В кранчето влиза един маркуч.
                Ако не работи, има 3 варината. Да седи в отворено положение т.е. лятото да духа все топло. Да седи в затворено положение зимата да духа все студено. Да седи в междинно положение. Ето и как да провериш дали работи. Като загрее колата пускаш парното на топло и на 3 (примерно). Караш известно време и долу маркуча, който влиза в кранчето трябва да стане топъл, ако седи хладък най-вероятно не работи. След това пускаш да духа студено пак на 3, караш известно време (може би 10 минути) и ако маркуча, е със същата температура като преди, то кранчето е забило в някакво положение.

Ако ще го сменяш, пиши да ти кажа как е най-неболезнено и много внимавай какво купуваш, че аз сменях 3 или 4. Масово продават боклуци по магазините.

Имах и снимка качена във форума, но след някаква цензура е изчезнала.

Comment

Днес отворих да погледна филтъра и се сдобих с няколко въпроса и една счупена пръскалка.

1 - установих, че клапата не ми работи - като кликна бутона се затваря, нещо изчатква и тя пада отново. И така 3 пъти. Какво може да се е прецакало?

2 - тази пластмаса, която е отгоре как по дяволите се поставя. Има две ушета, които сякаш се закачат някъде, както и странен ъгъл... е как ли не я въртях, не можах да й намеря мястото. Има една позиция в която просто си се слага и си играе напред-назад и на ляво и на дясно. Така си беше. Мисля да сменя филтъра, дали ще има ефект ?

Ето и малко снимки с лошо качество.

п.п. търсих тези отдушници в багажника - няма ги

п.п.2. ако на някой ми се намира една пръскалка и 2-3 видийки от пластмаските - преобразувам ги в бира.

Comment

1. Най-вероятно се е счупило някое зъбно колело в механизма - пластмасови са... На почти невъзможно място е наврян и за да го смъкнеш пада половината табло. Аз съм го свалял навремето, ама сега изобщо не бих тръгнал да го правя, като знам колко чанч е. Имаше и тема/и по въпроса, потърси. Верно, отдавна беше.

2. Филтърът е доста черен. Ако не е от тия с активен въглен, си е за смяна отвсякъде. Тая пластмаса стои горе-долу по начина както си я сложил, само че куките се закачват на ръба отгоре. От другата страна влиза под уплътнението, а дупката мисля се падаше точно на единия винт за кората.
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Благодаря, Тонов. Точно от това се опасявах. Засега няма да събера нерви да оправям клапата. Достатъчно за зимата е, че се уверих, че не е останала в затворено положение.

Иначе ето тук има доооста подробно описание на процедурата по ремонт на клапата за циркулация.

Ще подменя филтъра, май успях да си залепя и щуцерчето на пръскалката та остана това с потенето. Той проблема не е толкова критичен, но ме дразни. Да хвана да пробия няколко дупки в купето освен.

Comment

И аз така се мъчих 2 месеца поти се поти се направо вода по стъклата,но външния кръг не ми духаше и реших да видя какво се случва с филтъра беше ад имаше нещо като кал по него махнах го на цяло.Сега съм без филтър за проба вече виждам през стъклата трябва да си купя нов иначе проблем с клапата нямам поне за сега.
                        Съвет към колегата защо не я заклещи постоянно на външен кръг и да опита да кара да види дали ще се потят.

Comment

Първоначално публикувано от dingila Покажи съобщение
                          Съвет към колегата защо не я заклещи постоянно на външен кръг и да опита да кара да види дали ще се потят.
                          Ами това положение си е външен кръг... т.е. с вкарване на външен въздух.

Comment

извинявам се не обърнах внимание че клапата остава отворена

Comment

Първоначално публикувано от CHILIEV Покажи съобщение
                              Благодаря, Тонов. Точно от това се опасявах. Засега няма да събера нерви да оправям клапата. Достатъчно за зимата е, че се уверих, че не е останала в затворено положение.

Иначе ето тук има доооста подробно описание на процедурата по ремонт на клапата за циркулация.

Ще подменя филтъра, май успях да си залепя и щуцерчето на пръскалката та остана това с потенето. Той проблема не е толкова критичен, но ме дразни. Да хвана да пробия няколко дупки в купето освен.
                              156 няма почти нищо общо със 145/6. Механизмът е доста по-различен. И не се сваля цялото табло, а само долната част

Опитай първо с нов филтър. После ше режеш купето
                              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Колеги, днес почистих колата основно и реших, да поровя за тоз отдушник.
                                Май го намерих.
                                Като си с лице към багажника (146) точно под десния стоп и под мокета има кръла дупка с гумена тапа - отстраних и прибрах при резервната гума. Сега чакам да тръгна някъде сутринта и да видя къв ще е ефекта.
                                Поздрави на всички потни алфисти, дано я има тая тапа и при 145
                                146 1.3 боксер 1996г.
                                156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

Working...
                                X